2014ko otsailak 5ean errezeta lantzen ari garenez, Arantxari
bururatu zitzaion pastak egin, eta tailerretan apaintzea. 2014ko otsailak 18ean
pastaren errezeta landu genuen 2.ziklokoak gelan. 2014ko otsailak 19ean 2
taldetan banatu ginen, eta landutako errezetako osagaiak kantidade handia zuenez,
guk haren laurdena erabili genuen eta pastak egiteko orea egin genuan. Gero
sozidadera joan ginen eta bertan Iñaki
itxaroten ari zen. Han moldeekin oreari, formak eman genizkion, eta labean erre genituen, Iñaki,
Urrategi eta Arantxaren laguntzaz. Arratsaldean, jangelan, pastak apaindu egin
genituen, nata, fondant txokolatea, txokolate pizpiritak, koloretako pizpiritak
eta almendrekin. Gero eskolako gainontzeko ikasleekin batera jan genituen.
Iñakiri eskertu nahi diogu, emandako laguntza.
Hona hemen egindako pasten errezeta:
PASTAREN ERREZETA
OSAGAIAK:
-2kg mantekila.
-1,6 kg azukre glas.
-8 arrautza.
-4kg hirin.
-Limoi eta bainila esenzia.
NOLA EGIN:
-Lehenengo mantekila enpomatu.(Mikrondasean berotu urtu
gabe)
-Azukrea gehitu.
-Esenzia gehitu.(Limoia bainila baino gehiago bota.Baina
pasatu gabe, bestela pikatu egiten da eta. )
-Rodiloarekin moldeatu. Pasta gaizki nahastuta badago
erraz apurtuko
da.
-Oso delikatua da, ahal den gutxien ikutu eta rodilo
pasada gutxienekin bajatu.
-Pasta hauek 4,5mm lodiera emango diegu.
-Labean 200º C 8 minutuz erre.
Egileak: Jokin Olano, Naira Carrasco, Ander Murua, eta Ane Ugartemendia.
eskerrikasko oso gustura egon naiz laguntzen
ResponderEliminar