2010/05/12

Kroketak egiteko masa

Lehengo ostiralean, Maiatzak 7an, herriko tabernara joan ginen kroketen masa egiten ikastera.
Kroketak egiteko hurrengo prozesua jarraitu behar dugu:

Kroketek egiteko masa:
Osagaiak:
-1/4 kg irin
-1l esne bero
-Gurina(zati txiki bat)
-Burruntzalikada bat esne hotz
-Tipula
-Urdailazpikoa

NOLA EGIN
Lehenik, tipula eta urdailazpikoa txikitu. Ondoren, zartagi bero batean gurina jarri, ez itxasteko eta gero, gurina urtzen denean urdailazpikoa eta tipula gehitu. Segidan, beste zartagi batean esne beroa bota (hiru burruntzalikada handi). Guzti hau ere berotzen jarri eta beste zartagiko nahasketari gaineratu. Erre diren tipulak baztertu, irina esne hotzarekin nahastu eta irabiatu. Bukatzeko, berriz ere, lehengo zartagira bota, hemen, dena nahastu eta masa egina duzu.

1 comentario:

  1. Kroketak oso goxoak zeuden pena merezi zuen jatea naiz eta pixkat erreta zeuden

    ResponderEliminar