2014/01/27

Danbor hotsak eskolan




     Urtarrilak 20 ean,San  Sebastian egunean ,eguraldi txarra egin arren, eskolako ikasle guztiak  jangelan bildu ginen, Sarriegiren doinuarekin danborra jotzeko, Arantxaren gidaripean.Aurreko astean,danborra eta txapelak egin genituen eta musika saioetan  danborrada entsaiatu genuen. 


.








     Errezeta lantzen  ari  garen honetan, egun hau aprobetxatu  genuen gulen errezeta lantzeko, hauek taldeka prestatu eta danborra gogoz jo ondoren, hauek dastatuz indar berritzeko. Oso goxoak zeuden eta primeran pasa genuen.










 Tori, gulen errezeta:

 
Osagaiak:

-Olioa

-Gulak.

-Baratzuria.

-(kaiena gindila)                       







Tresneria:

-Sua.

-Zartagia.

-Kutxiloa.

-Egurrezko goilara.















Nola egin:
Olioa zartagira bota eta berotzen ipini. Berotzen den bitartean, baratzuriak zuritu eta zatitu.Baratzuriak oliotara bota, eta gustatu ezgero kaiena gindila ere bai, hauek gorritzen direnean gulak bota,eta egurrezko goilararekin buelta batzuk eman, berotzen diren bitartean .

2.  zikloa

No hay comentarios:

Publicar un comentario